imagine exemplu
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pescuitul pe Prut
#1
0
Prutul un rau de vis...asa isi incepe un pescar internaut care se semneaza Squid FishMan Squid FishMan pe youtube, povestile despre locul sau preferat de pescuit.L-am cunoscut pe youtube nu intr-un moment prea prielnic adica am inceput cu o cearta dar cu timpul discutiile s-au aplanat iar eu am inteles ca este un om bine intentionat si ca la prima impresie l-am judecat gresit.Indiferent daca se va hotara sa ne tina companie pe acest forum sau nu eu imi cer scuze fata de el pentru ceea ce s-a intamplat la momentul respectiv.
Pescuieste de fiecare data pe Prut si ne prezinta prin intermediul canalului sau de youtube (click pe numele sau din topic) partidele sale minunate de pescuit.Precum bine vedeti mai are si alte pasiuni cum ar fi cresterea pasarilor si nu numai.
Mai jos aveti un articol cu sursa din alta parte care nu este proiectul nostru dar il sustinem cu toata convingerea:

Stimati cetateni, iubitori al pescuitului sportiv, practicat in special pe raul Prut, va rog sa semnati aceasta petitie pentru interzicerea pescuitului comercial pe raul Prut, in amonte de barajul Stanca-Costesti, pentru urmatoarele motive:

1) In primul rand, datorita pescuitului excesiv practicat de cei care detin autorizatie de pescuit comercial, care, prin metodele si instrumentele folosite in activitatea lor, pun in pericol ecosistemul acvativ din raul Prut, provocand chiar disparitia unor specii de pesti, cum ar fi : stiuca, bibanul, linul, scobarul, specii care se pescuiesc doar accidental. 

2) Activitatea celor care practica pescuitul comercial este una semi-legala, deoarece, cantitatile de peste vandute nu sunt evidentiate in contabilitate, pestele nu ajunge in punctele de descarcare unde ar trebui completata o declaratie, fiind vandut direct catre clienti. Avand in vedere cantitatile mari de peste vandute fara forme legale, evaziunea fiscala este de peste 600.000 lei anual.

3) Cetatenii care practica pescuitul sportiv in pe raul Prut, in momentul in care se pescuieste cu setcile, sunt nevoiti sa-si stranga sculele de pescuit, altfel risca sa le fie agatate cu setca sau cu barca, deoarece zonele de pescuit comercial nu sunt delimitate si semnalizate in conformitate cu prevederile legale.

4) Incalcarea, de catre pescarii comerciali, a prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, modificata si completata prin Legea nr. 317/2009, prin savarsirea urmatoarelor fapte:
- “plasarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râurilor” (art. 60 lit. a));
- “nemarcarea uneltelor de pescuit comercial”(art. 60 lit. e));
- “pescuitul comercial, reţinerea la bord, transbordarea, descărcarea şi comercializarea resurselor acvatice vii sub dimensiunea minimă legală” (art. 62 lit. a));
- “utilizarea unei ambarcaţiuni la pescuitul în scop comercial, neinscripţionată cu marcaj exterior corespunzător licenţei de pescuit” (art. 62 lit. c));
- pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale(art. 64 lit. i));
- deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui(art. 64 lit. j));
- necompletarea declaratiei de descarcare si nedescarcarea pestelui capturat in punctele de descarcare;
- trecerea a frontierei de stat, prin incalcare liniei imaginare care desparte teritoriul statului roman de teritoriul Republicii Moldova, in zonele in care Prutul are o latime de 70 – 100 metri;
- folosirea plaselor monofilament la pescuitul comercial.

Fata de cele mentionate mai sus, stimati colegi pescari, va rog sa semnati aceasta petitie, pentru a fi inaintata apoi catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in scopul emiterii unui Ordin al Ministrului pentru interzicerea pescuitului comercial pe raul Prut.
Va multumesc!
https://petitieonline.net/petitie/31508045
O partida de pescuit incepe cu respectul fata de lacul pe care pescuiesti, administratorul care il conduce si nu in ultimul rand fata de pestii pe care speri sa`i prinzi  Rolleyes
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Forumul pescarilor